Szlovákia, 932 01 Nagymegyer, Promenáda ul. 3221/20
47.84598300, 17.76089200

Arrabona EGTC

A fürdő egy 100 hektáros erdős park területén helyezkedik el. Összesen 13 medencével rendelkezik, amelyek termálvízzel várják a vendégeket, a fürdő egész évben nyitva tart. A medencék vízhőmérséklete 25–37 fok között van. A fürdőzésen kívül számos sportolási lehetőség is várja a gyermekeket és felnőtteket egyaránt, a legkisebbek szórakozásáról animátorok gondoskodnak. A termálfürdő 1974-ben nyílt meg két gyógyvizes forrással, melyek hőmérséklete 57-68°C. A gyógyvíz főleg a mozgásszervi és ízületi megbetegedésekre van jótékony hatással, valamint a szervezet regenerációjában is segítséget nyújt.

Látogathatóság: Nyitvatartási időben

További információk: http://www.thermalcorvinus.sk/hu/kontaktusok

Közeli látnivalók

Mátyásfa

A városban ma is élő történelmi legenda szerint ennél a fánál kötötte ki lovát Mátyás király, állíttatta fel sátrát, amikor Nagymegyeren járt, hogy megvizsgálja a városiak panaszát. Az egykori Megyer törzs tagjaihoz tartozó nagymegyeriek 1421-ig sajátos joggal rendelkeztek, nem fizettek adót, csak a királynak. 1421-ben Zsigmond király elcserélte itteni birtokait a Kanizsayaikkal, ennek következtében a hűbérurak már megadóztatták a település lakóit, amibe azok nem tudtak belenyugodni, és ezért az igazságos király hírében álló uralkodóhoz fordultak, aki a panasz kivizsgálására álruhában elment Nagymegyerre, meggyőződött a panasz jogosságáról, és megígérte orvoslását. A történelmi legenda hatására került bele a tölgyfa később a város korábbi és mai címerébe.

Történelmi Emlékpark

Az emlékparkot a Csemadok Nagymegyeri Szervezete fokozatosan alakította ki 1996 és 2010 között. Az öt itt található kopjafából az egyiket a honfoglalás 1100. évfordulójának alkalmából készítették. Egy másikat a város első írásos említésének 730. évfordulója alkalmából állították. Van egy kopjafa, melyet a nagymegyeri 23. Arany János Cserkészcsapat állíttatott a város cserkészmozgalma újraszervezésének 10. évfordulóján 2002-ben. Található itt még a Csemadok alapszervezet megalakításának évfordulójára készített, valamint a XX. Szent István Napok és annak kezdeményezője, Kovács László egykori nagymegyeri esperes plébános emlékére készíttetett kopjafa is.

Nagymegyeri Tájház

A tájház, amely egy helyi kisparaszti család népi építészetét és lakáskultúráját mutatja be a 19. és 20. század fordulóján, 1980-ban került berendezésre. Az első szoba mestergerendáján látható felirat szerint a nádtetős lakóház 1836-ban épült. Az épület négy helyiségből áll, és soros elhelyezésű. Az udvarról belépve a pitvarba érkezik a látogató, jobbra található az első szoba, balra pedig a hátsó szoba. Külön bejárattal rendelkezik az udvarról a kamra, ahol a háztartásban és a mezőgazdaságban használatos eszközöket lehet megtekinteni. Az első szoba fűtetlen, a konyha nyitott kéményes, ahol a sütés-főzés eszközeit is kiállítják. A helyiségekben megtalálható korabeli berendezési tárgyak a helyi lakosok ajándékai.

Közelben lévő rendezvények

A Dal a Miénk

Egy országos turné győri állomását ajánljuk figyelmedbe, ahol ól ismert, klasszikus dalok fognak felcsengeni. Jegyek: 7.990 – 14.990 Ft

Jon Lord’s Concerto

Egy fantasztikus koncert, ami egyrészt maradandó élményt nyújt a résztvevőknek, másrészt remek alternatíva a hétvége megnyitására. Jegyek: 9 900 / 14 900 / 20 900 Ft

Koncz Zsuzsa koncertje

A művésznő dunaszerdahelyi koncertjére két különböző kategóriájú jegyet tudtok vásárolni: I. osztály: 23 €, II. osztály: 20 €.