Arrabona EGTC

2022. augusztus 01.

Kategorizálni szinte lehetetlen, de még elmondani is nehéz mennyi látnivaló és izgalom vár rád abban a két napban, mikorra ezen túra megállóit beütemezed. Az útvonal autóval flottul teljesíthető, és megfelelő kikapcsolódási lehetőség lehet a család összes tagjának. Az első nap során Győr lesz terítéken, ahol természeti értékekkel, interaktív eszközökkel, kulturális attrakciókkal és az állatvilág számos képviselőjével is megismerkedhetsz. A városban (Győr) számtalan szálláslehetőség közül válogathatsz, hogy teljesen feltöltődve vághass neki a másnapnak. Reggel felfrissülve, izgalmakkal telve vehetjük célba Csallóközt, legalábbis annak egy részét. A Dunatőkési vízimalom egy varázslatos környezetben elhelyezkedő épített látnivaló, a régió egyik gyöngyszeme. Utána nem maradt más hátra, mint ráfordulni a túra célegyenesére, és annak végén alaposabban górcső alá venni a Slovakia Ring központját.


Túra tervezés

Győr földrajzi sokszínűségét kihasználva nem is lehetne kellemesebben kezdeni a napot egy kajakos túránál. A megállónak köszönhetően részletes betekintést nyerhetünk a Püspökerdei-holtág élővilágába, az itt kialakított tanösvény pedig eddig ismeretlen információk áradatát zúdítja majd ránk. A nyugodt, csendes környezet segít kiszakadni a rohanó hétköznapok világából, a harmónia olyan szintjére érhetünk itt, amit mindenkinek meg kell tapasztalnia. Az útvonal hossza megközelítőleg 6 km., ami nagyjából két óra alatt kényelmesen teljesíthető. Amennyiben nincs saját kajakod, csónakod, vess egy pillantást a mellékelt linken elérhető Facebook oldalra (https://www.facebook.com/pages/category/Local-business/Gy%C5%91r-Kajak-B%C3%A9rl%C3%A9s-263450740900940/), ami lényegesen megkönnyíti a szervezést. Meglátod, olyan élményben lesz részed, amit még sokáig emlegetni fogsz majd.

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Győrben található, Szigetköz egyik legjelentősebb és legismertebb tudományos tárháza. A hétköznapi rejtelmeket és a modern technikákat ötvöző interaktív eszközök korosztálytól függetlenül vonzzák az érdeklődőket, a fiatal titánoktól kezdve a kísérletező egyetemistákon át, egészen a kíváncsi szülőkig. Az élményközpont egy olyan kreatív hely, ahol mindenki kipróbálhatja a legújabb digitális és infokommunikációs eszközöket. A folyamatosan bővülő kínálat mellett érdemes figyelni a központ programnaptárát is, ami remek alternatívákat rejthet minden felfedező lelkű érdeklődőnek. (https://mobilis-gyor.hu/)

A Püspökvár Győr egyik legősibb és legjelentősebb műemléke, a Káptalandomb legmagasabb pontján áll. A történelmi hányattatások, nehézségek egy cseppet sem kímélték a várat, napjainkra viszont a város egyik legnépszerűbb kirándulóhelyévé vált. Megépítésének egyértelmű célja az volt, hogy püspöki székhelyként szolgáljon, azonban stratégiailag is jelentős szerepet töltött be. Minden kétséget kizáróan állíthatjuk, hogy a vár legimpozánsabb része a négyemeletes, barokk stílusú részben végződő lakótorony, ami robosztus megjelenésével mindenki figyelmét magára irányítja. A palota sajnos egyénileg nem látogatható, azonban előre meghirdetett időpontokban, tárlatvezetéssel egybekötve megtekinthető. (https://hellogyor.hu/latnivalo/puspokvar/)

Elérkeztünk a túra első napjának utolsó megállójához, ami garantáltan felrázza az összes résztvevőt. Meg kell hagyni, egy állatkert vitathatatlanul az egyik legizgalmasabb és legérdekesebb családi program, ahol korosztálytól függetlenül, mindenki kikapcsolódhat. A költözésen és számos átalakításon átesett állatkert 1967-ben nyitotta meg kapuit, és azóta is igyekeznek a “lakóknak” a természetes életterükhöz hasonló feltételeket biztosítani. Ha szeretnél tüzetesebben megismerkedni az itt fellelhető állatfajokkal, keresd fel az állatkert hivatalos honlapját (http://www.zoogyor.com/index.php/hu/), ahol első kézből értesülhetsz az állatkertet érintő összes információról. Érdemes lehet szemmel tartani a központ programnaptárát is, hogy még véletlenül se maradj le egy állati eseményről se.

Remélhetőleg teljesen kipihenve, új élményekre kiéhezve ébredtél, és már tűkön ülsz, hogy Csallóköz turisztikai attrakcióival is megismerkedhess. A túra második napja már jelentősen lazább, kényelmesebb tempóban fog zajlani. Az első megálló a Dunatőkésen található vízimalom, ami a régió kiemelkedő kulturális és technikai műemléke, a festői környezet pedig tovább fokozza a turisztikai élményt. Az objektum 2016-ban egy teljeskörű felújításon esett át, aminek keretén belül egy kilátót is építettek a Tőkési-ág túlsó partján. Amennyiben szeretnéd belülről is megcsodálni a malom felépítését, az előzetes bejelentkezés erősen ajánlott. (https://kukkonia.sk/hu/dunatokesi-csefalvay-vizimalom).

A SLOVAKIA RING egy profi motorsport-központ, amely a versenyzésen kívül a sofőrök oktatására is hangsúlyt fektet. A központ legújabb attrakciója a gokart-pálya, amelyen az áprilistól októberig tartó szezonban gokart bérlésre is van lehetőség 7 éves kortól. A központ további részei a vezetéstechnikai pálya és a RING hotel képezik. A versenypálya már több mint egy évtizede otthona különböző európai és világszintű versenysorozatoknak. Ezek közé tartozik a FIA ETRC, WTCR vagy az EWC. A SLOVAKIA RING egyedi helyszíne lehet az ön céges rendezvényének és egyéb ünnepségeknek. Személyre szabott szolgáltatásokat nyújtunk az ön elképzelései alapján.

A javasolt megközelítés nem feltétlenül veszi figyelembe az aktuális forgalmirend változásokat.

Áttekintés

Nehézség: Könnyű
Értékelés:
Távolság: 81 km
Időtartam: 02:55:14
Szint emelkedés: 0 m
Szint csökkenés: 0 m
Frissítőpont: Van
Szintkülönbség:
Létrehozva: 2022.08.01
Megjelenések száma: 444
Megtekintések száma: 2283
Győr Időjárás

Hasonló túrák

Két napba sűrített kalandozás

Két napos, izgalmakkal teli, ám autóval könnyen teljesíthető túrán töröd a fejed? Már nem kell, itt a megoldás! Kicsiktől a nagyokig, fiataloktól az idősekig "skubizzon" ide mindenki, ugyanis temérdek mennyiségű érdekességet és izgalmat rejt e túra! A Sopronból induló útvonal első három megállója biztosítja, hogy tudományból és izgalmakból se legyen hiány, viszont a kényelemre is kellő figyelem háruljon. A hegykői fürdő széles szálláskínálatának és szolgáltatásainak köszönhetően kipihenhetjük az első nap izgalmait, hogy másnap újult erővel csaphassunk neki a túra záró etapjának. Az önfeledt száguldozás és tudományos kitekintés után, az Audi Győr látogatóközpontja enged rövid betekintést az autógyártás kulisszái mögé.

Séta Dunaszerdahelyen (Dunajská Streda)

A Csallóköz szívében fekvő Dunaszerdahely a járás legjelentősebb kulturális, közigazgatási és gazdasági központja. A város nevét hallva sokunknak a méltán híres és népszerű DAC labdarúgó csapata jut eszünkbe, pedig a település rengeteg más izgalmas látnivalót is kínál. Tégy egy sétát a belvárosban, ismerd meg közelebbről a 22 000 főt meghaladó, igen dinamikusan fejlődő település városmagját! Aztán persze drukkolj a lelátón a fiúknak!

Séta Győrben

“Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa”, “barokk város”, “a folyók városa”, “a sport egyik magyarországi fellegvára”, “Győrkőcváros”, “fesztiválváros” - mindez Győr. Gyere, s ismerd meg Te is jobban Kisalföld központját, mely sokkal több annál, mint a világ legnagyobb motorgyárát magának tudható település. EGY város, EZER élmény. Éld át!