Arrabona EGTC

2022. július 28.

Ez a túra többek között azoknak is kedvezni fog, akik egy egész hétvégés kalandba szeretnének belecsapni. A túra hosszúságából kiindulva a legkézenfekvőbb döntésnek az bizonyulhat, ha összetrombitálod a családot, majd autózva sorra veszitek a feltüntetett megállókat. Az útvonal első állomása a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, ahol új információkkal gazdagodhat a család összes tagja. Csallóközben, a Slovakia Ring központjától kapott adrenalinlöket után megismerjük a régió sajátosságait és hagyományait a Csallóközi Múzeum tárlatelemeinek köszönhetően, majd egy rövid sétával zárjuk a napot a somorjai Pomlé Parkban. Azt ajánljuk, hogy az éjszakát töltsétek Somorján, ahol számos lehetőség közül választhatjátok ki a számotokra legmegfelelőbbet. Innen rajtol a túra második napja, aminek első megállója a Pozsonyban található Volkswagen autóüzem. A gyárlátogatás után átkelünk a határon, és meg sem állunk a mosonmagyaróvári Futura Interaktív Természettudományi Élményközpontig, ami rengeteg érdekességet rejt minden érdeklődőnek. A napunkat a lehető legkényelmesebb körülmények között, a Flexum Thermal & Spa komplexumában zárhatjuk.


Túra tervezés

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Győrben található, Szigetköz egyik legjelentősebb és legismertebb tudományos élményközpontja. A hétköznapi rejtelmeket és a modern technikákat ötvöző interaktív eszközök korosztálytól függetlenül vonzzák az érdeklődőket, a fiatal titánoktól kezdve a kísérletező egyetemistákon át, egészen a kíváncsi szülőkig. Az élményközpont egy olyan kreatív hely, ahol mindenki kipróbálhatja a legújabb digitális és infokommunikációs eszközöket. A folyamatosan bővülő kínálat mellett érdemes figyelni a központ programnaptárát is, ami remek alternatívákat rejthet minden felfedező lelkű érdeklődőnek. (https://mobilis-gyor.hu/)

A SLOVAKIA RING egy profi motorsport-központ, amely a versenyzésen kívül a sofőrök oktatására is hangsúlyt fektet. A központ legújabb attrakciója a gokart-pálya, amelyen az áprilistól októberig tartó szezonban gokart bérlésre is van lehetőség 7 éves kortól. A központ további részei a vezetéstechnikai pálya és a RING hotel képezik. A versenypálya már több mint egy évtizede otthona különböző európai és világszintű versenysorozatoknak. Ezek közé tartozik a FIA ETRC, WTCR vagy az EWC. A SLOVAKIA RING egyedi helyszíne lehet az ön céges rendezvényének és egyéb ünnepségeknek. Személyre szabott szolgáltatásokat nyújtunk az ön elképzelései alapján.

Amennyiben szeretnéd tüzetesebben megismerni a Csallóköz régió fejlődéstörténét, a Csallóközi Múzeum semmiképpen sem maradhat le a programlistádról. A Dunaszerdahelyen található, de térségi viszonylatban is egyedülálló turisztikai attrakció, központ részletesen bemutatja Csallóköz történelmét, kultúráját és a méltán híres mezőgazdasági sajátosságait. 2015-ben, egy nagyobb volumenű felújítás lényegesen megváltoztatta a múzeum arculatát, mára a címerrel díszített Sárga Kastélyt a régió egyik legismertebb kulturális központjaként tartják számon. Ha szeretnél többet megtudni a múzeumról, nincs más dolgod, mint a mellékelt linkre kattintva belevetni magad az olvasásba: https://zmds.eu/?lang=hu.

Elképesztő horderejű kincs Somorja arculatában a Pomlé városi parkerdő. A 10 hektár kiterjedésű természeti övezet egy régi Dunaág körül található, közismertsége a mai napig növekszik. Egyrészt a helyiek közkedvelt pihenőhelye, másrészt pedig számos, nyáron megrendezett kulturális rendezvénynek ad otthont, így népszerűsége lényegesen meghaladja a város határait. Azok figyelmét, akik éberen pásztázzák a park területét, kizárt, hogy elkerülje egy igazán csodálatos építészeti remekmű, a nyolcszögalapú, faszerkezetes pergola. A parkhoz vezető úton, valamint a park területén kihelyezett „Nagyjaink padjai” a város életében meghatározó szerepet betöltő személyekre emlékeztetnek.

Szlovákia gazdasági életében megkerülhetetlen szerep hárul az autógyártás iparágazatára, aminek jeles képviselője a Pozsonyban található Volkswagen Slovakia. A szlovák, angol és német nyelven rendelkezésre álló gyárlátogatásoknak köszönhetően az érdeklődők közelebbről is megismerkedhetnek a gyártás folyamataival, eredményeivel. A gyárlátogatásra lehetőség van minden hétköznap 8:00 és 17:00 óra között, azonban előzetes, internetes felületen történő bejelentkezéshez kötött. Az érdeklődők különféle tematikák szerint választhatják ki a hozzájuk legközelebb álló látogatási alternatívát, egészen a teljesen elektromos meghajtású járművek részlegétől, a karosszéria összeszerelésének szekciójáig. (https://www.visit-volkswagen.sk/werksbesichtigung/bratislava/)

Szigetköz egyik legjelentősebb, edukációs céllal kialakított központja a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont, ami még országos szinten is páratlan tematikával, felszereltséggel rendelkezik. Az eszközökkel szórakoztató, ám roppant effektív módon segítik az információátadást a gyermekeknek, ami nagyban hozzájárul a tanulmányaik sikerességéhez. A négy őselem köré épített kínálat (víz, föld, levegő, tűz) mind-mind külön emeleten várja a felfedezőket, ahol játékos módon segítik a fizika alaptörvényeinek elsajátítását. Az állandó jelleggel elérhető eszköztár mellett rendszeresen programokat, eseményeket szerveznek, amik temérdek mennyiségű információkat rejthetnek a család összes tagjának. (https://www.futuramoson.hu/)

Hiba lenne azt állítani, hogy a Mosonmagyaróváron található Flexum Thermal & Spa csupán a város szempontjából bír jelentős fontossággal, ugyanis jelenlétével az egész Szigetközt erősebb és ismertebb turisztikai desztinációvá varázsolja. A gyógyfürdőben hét, állandó üzemeltetés alatt álló medence található. A kellemes összkép érdekében nagy kiterjedésű zöld területek, pihenők és étkezési lehetőségek színes sora várja a pihenni vágyókat. A kiváló minőségű gyógyvíz és a magas szinten végzett gyógykezelések mentőövként szolgálnak a különféle egészségügyi panaszoktól szenvedőknek, a termálfürdő pedig nagyszerű kikapcsolódási lehetőség a családok számára. Ha szeretnél részletesebb információkat kapni a fürdő szolgáltatásairól, keresd fel annak hivatalos honlapját. (https://flexumthermal.hu/)

A javasolt megközelítés nem feltétlenül veszi figyelembe az aktuális forgalmirend változásokat.

Áttekintés

Nehézség: Közepes
Értékelés:
Távolság: 198 km
Időtartam: 17:57:22
Szint emelkedés: 0 m
Szint csökkenés: 0 m
Frissítőpont: Van
Szintkülönbség:
Létrehozva: 2022.07.28
Megjelenések száma: 251
Megtekintések száma: 1405
Győr Időjárás

Hasonló túrák

Cégér-túra

Ha felnézel rájuk, megelevenedik a múlt. Őrzik a történelem egy szeletét, elmúlt korokról mesélnek Neked. Akad köztük régi, akad új, legendás, antik, modern, fából, fémből készült, színes és komor is. Közös jellemzőjük, hogy egytől egyig hozzáadnak valamit a belváros utánozhatatlan hangulatához. A nap 24 órájában gyönyörködtetnek, találkozóhelyet jelölnek, érdekességként szolgálnak. Ezek a győri cégérek. Csokorba szedtünk néhányat közülük, keresd fel őket, s bővítsd a listát a Te kedvenceiddel!

Két napba sűrített kalandozás

Két napos, izgalmakkal teli, ám autóval könnyen teljesíthető túrán töröd a fejed? Már nem kell, itt a megoldás! Kicsiktől a nagyokig, fiataloktól az idősekig "skubizzon" ide mindenki, ugyanis temérdek mennyiségű érdekességet és izgalmat rejt e túra! A Sopronból induló útvonal első három megállója biztosítja, hogy tudományból és izgalmakból se legyen hiány, viszont a kényelemre is kellő figyelem háruljon. A hegykői fürdő széles szálláskínálatának és szolgáltatásainak köszönhetően kipihenhetjük az első nap izgalmait, hogy másnap újult erővel csaphassunk neki a túra záró etapjának. Az önfeledt száguldozás és tudományos kitekintés után, az Audi Győr látogatóközpontja enged rövid betekintést az autógyártás kulisszái mögé.

Csallóköz ékkövei

Jelentős csallóközi attrakciókat ismerhetsz meg, ha ezen túra bejárására adod a fejed. Minden adott, hogy kocsikázással egybekötve, alaposan feltérképezd Csallóköz sajátosságait, csupán az indulás mellett szóló végleges döntés hiányzik, amit a feltörő lelkesedésedre bízunk. A Slovakia Ring-től indulunk, majd megcélozzuk Somorját, ahol két megálló is vár ránk, majd a Duna másik oldalán megismerjük a meseszép ágrendszert. A Bősi vízerőművet elhagyva pedig tovább kocsikázunk Dunaszerdahelyre, ahol ünnepélyesen is lezártnak tekinthetjük a túránkat. Egy napnyi mosolygás, amit még sokáig emlegetni fog a család összes tagja!