Arrabona EGTC

2022. július 29.

Két napos, izgalmakkal teli, ám autóval könnyen teljesíthető túrán töröd a fejed? Már nem kell, itt a megoldás! Kicsiktől a nagyokig, fiataloktól az idősekig "skubizzon" ide mindenki, ugyanis temérdek mennyiségű érdekességet és izgalmat rejt e túra! A Sopronból induló útvonal első három megállója biztosítja, hogy tudományból és izgalmakból se legyen hiány, viszont a kényelemre is kellő figyelem háruljon. A hegykői fürdő széles szálláskínálatának és szolgáltatásainak köszönhetően kipihenhetjük az első nap izgalmait, hogy másnap újult erővel csaphassunk neki a túra záró etapjának. Az önfeledt száguldozás és tudományos kitekintés után, az Audi Győr látogatóközpontja enged rövid betekintést az autógyártás kulisszái mögé.


Túra tervezés

A Ligneum Látogatóközpont 2012 szeptemberében nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, azóta számos, országos szinten is jelentős sikert tudhat magáénak. Az Soproni Egyetem területén található, háromszintes központ szoros együttműködést folytat a felsőoktatási intézménnyel, ami kulcsfontosságú tényező a hosszútávú sikerek elérésében. Az egyedülálló kínálattal rendelkező objektum családbarát, megismerését a folyton megújuló információs anyagok biztosítják. Az interaktív kiállítóterek elsődleges célja a tudomány népszerűsítése és a szakemberek eredményes munkájának átadása, prezentálása. Látogatásunkat a központot körülölelő botanikus kertben tett sétával koronázhatjuk meg. Érdemes nyomon követni a látogatóközpont létezését, ugyanis az állandó jelleggel elérhető kínálat mellett gyakran szolgál a rendezvényszervezők helyszíneként. (http://www.ligneum.hu/ligneum/)

Miután röviden belekóstoltunk a tudományok világába, ideje kicsit felrázni a túra hangulatát, és kissé pörgősebbé varázsolni a tempót. A túra második megállója a Pusztacsalád településen található Sopron Rally. Aki egy kicsit is kedveli a motorsportok világát, vagy csupán szeretné kipróbálni magát rázósabb vezetői körülmények között, itt biztosan nem fog csalódni. A tesztvezetések és élményvezetések során elképesztő erejű járművekkel repeszthetsz, ezzel saját bőrödön megtapasztalva a sportág sajátos szépségeit. Csupán a vezetéstechnikai képességeidet szeretnéd javítani? Tedd azt gyakorlott rally pilóták mellet, akik elméleti és gyakorlati oktatásának köszönhetően magabiztos maradsz a legextrémebb időjárási körülmények között is. (http://rallysuli.sopronrally.hu/)

Mivel egy meglehetősen hosszú és fizikálisan is fárasztó nap van mögöttünk, a túra első napját kényelmes körülmények között zárjuk, hogy holnap újult erővel vághassunk neki az újabb kalandoknak. Az utolsó megálló a hegykői Sá-Ra Termál, ahol magunk mögött hagyhatjuk fáradalmainkat. A fürdő arányait tekintve a kisebbek közé tartozik, azonban a kiépített infrastruktúrának köszönhetően teljesen komplex kínálattal várja az érdeklődőket. Összesen nyolc medence, különböző gyógyászati kezelések és szálláshelyek gazdag repertoárja segíti a kikapcsolódást. Bővebb információkért nem kell mást tenned, mint felkeresni a https://www.saratermal.hu/ weboldalát, és árgus szemekkel átkutatni azt.

Reméljük teljesen felfrissülve, élményekre kiéhezve vágsz neki a túra második napjának, amit egyből a lehető legmagasabb tempóban indítunk. A Győrújbaráton található E-Kart Ring gokart pályáján indítjuk a napot, ahol elektromos járművek segítségével vethetjük bele magunkat a versenyzés örömeibe. Fontos megemlíteni, hogy a legkisebbekre is gondoltak, számukra alacsony sebességre beállított gokartokat biztosítanak, így a család egyetlen tagjának sem kell kimaradnia a programból. Miután hagytuk magunkból előtörni az eddig elnyomott vezetői ambícióinkat a gokartpályán, vagy a szimulátoroknak köszönhetően, ideje egyet szusszanni a központhoz tartozó büfében, majd megindulni a nap második megállója felé. Részletes leírást a járművekről és a központ tevékenységeiről, a https://ekart.hu/ weboldalon találhatsz.

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Győrben található, Szigetköz egyik legjelentősebb és legismertebb tudományos tárháza. A hétköznapi rejtelmeket és a modern technikákat ötvöző interaktív eszközök korosztálytól függetlenül vonzzák az érdeklődőket, a fiatal titánoktól kezdve a kísérletező egyetemistákon át, egészen a kíváncsi szülőkig. Az élményközpont egy olyan kreatív hely, ahol mindenki kipróbálhatja a legújabb digitális és infokommunikációs eszközöket. A folyamatosan bővülő kínálat mellett érdemes figyelni a központ programnaptárát is, ami remek alternatívákat rejthet minden felfedező lelkű érdeklődőnek. (https://mobilis-gyor.hu/)

Elérkeztünk a túra utolsó megállójához, ami méltó lezárása lehet kétnapos kalandunknak. A megálló nem más, mint az Audi győri központja. Sokak számára a vállalat neve és Győr városának megnevezése kéz a kézben járnak, a város iparának legjelentősebb szereplőjéről beszélünk. Az Audi Hungaria Látogatói Központja által szervezett gyárlátogatás alapos betekintést enged az autógyártás világába, az egyes alkatrészek előállításának fázisaiba. A látogatók a magyar mellett angol és német nyelven is igényelhetik a körbevezetést. A látogatás előzetes regisztrációhoz kötött, a látogatások programjai pedig rugalmasan, a gyár termeléseihez igazodnak. Ajánlott korábban, akár a tervezet látogatás előtt 1-2 héttel beregisztrálni. (https://audi.hu/hu/gyarlatogatas/)

 

A javasolt megközelítés nem feltétlenül veszi figyelembe az aktuális forgalmirend változásokat.

Áttekintés

Nehézség: Könnyű
Értékelés:
Távolság: 156 km
Időtartam: 04:05:50
Szint emelkedés: 0 m
Szint csökkenés: 0 m
Frissítőpont: Van
Szintkülönbség:
Létrehozva: 2022.07.29
Megjelenések száma: 493
Megtekintések száma: 2648
Győr Időjárás

Hasonló túrák

Egy utca, öt templom

Van egy hely Győrben, Győr-Újváros, ahol egymást érik a különböző felekezeti templomok. Öt templom, pár száz méter távolságban. Erre a kuriózumra a Karzat Színház Nonprofit Kft. évek óta sikeres programsorozatot épít (Öt Templom Fesztivál és Öt Templom Advent), emellett vezetett túrát is ajánlanak, ahol megismertetik a résztvevőkkel az egyes vallások hitéleti sajátosságait, azok építészeti vetületeit, valamint a kultúrák, vallások közötti békés, termékeny együttélés lehetőségét. Ha szeretnél többet tudni erről a témáról, keresd őket bátran! (https://ottemplom.hu/kapcsolat/)

Gasztro-legendák Győrben

Sok útikönyv azt tanácsolja a turistáknak, hogy egy-egy új város felfedezésekor figyeljék meg, hova ülnek be a helyiek enni, mert azokban a vendéglátóhelyekben biztos nem fognak csalatkozni. Ebben a túrában a győriek már-már fogalommá váló étkezdéiből és étkeiből szedtünk össze egy csokorra valót. Úgy állítottuk össze a listát, hogy mind a belvárosban legyen, így össze tudd kötni a gasztrotúrát egy hangulatos városnézéssel. És az étkezések sorrendjét is követtük: tízóraizz gombás melegszendvicset, utána kortyolj el egy jó erős feketét, majd ebédelj a Tejivóban! Desszertként délután kóstold meg az isteni francia krémest és nyáron a Velencei álom fagyit, majd vacsorára foglalj asztalt a Matrózban! Jó étvágyat!

Séta Dunaszerdahelyen (Dunajská Streda)

A Csallóköz szívében fekvő Dunaszerdahely a járás legjelentősebb kulturális, közigazgatási és gazdasági központja. A város nevét hallva sokunknak a méltán híres és népszerű DAC labdarúgó csapata jut eszünkbe, pedig a település rengeteg más izgalmas látnivalót is kínál. Tégy egy sétát a belvárosban, ismerd meg közelebbről a 22 000 főt meghaladó, igen dinamikusan fejlődő település városmagját! Aztán persze drukkolj a lelátón a fiúknak!