Csallóköz TDM

2021. június 07.

Sok útikönyv azt tanácsolja a turistáknak, hogy egy-egy új város felfedezésekor figyeljék meg, hova ülnek be a helyiek enni, mert azokban a vendéglátóhelyekben biztos nem fognak csalatkozni. Ebben a túrában a győriek már-már fogalommá váló étkezdéiből és étkeiből szedtünk össze egy csokorra valót. Úgy állítottuk össze a listát, hogy mind a belvárosban legyen, így össze tudd kötni a gasztrotúrát egy hangulatos városnézéssel. És az étkezések sorrendjét is követtük: tízóraizz gombás melegszendvicset, utána kortyolj el egy jó erős feketét, majd ebédelj a Tejivóban! Desszertként délután kóstold meg az isteni francia krémest és nyáron a Velencei álom fagyit, majd vacsorára foglalj asztalt a Matrózban! Jó étvágyat!


Túra tervezés

Ha betérsz az Arrabona Ételbárba, úgy érezheted, mintha visszacsöppentél volna az 1980-as évekbe. Igazi retro feeling lesz úrra rajtad. Ez nem is véletlen: több mint harminc éve, hogy megszületett a jelenlegi berendezés. A falon még ma is az a Győr-térkép függ, amit az induláskor is láthattak a vendégek. A pult, a bútorok, a „menzás” tányér is csak erősítik ezt az érzést.

A fogalommá vált „arrabonás” szendvicseket pedig még ma is abban a negyvenéves sütőben készítik, mint az ételbár történetének kezdetén. A siker töretlen. Az eredeti recept szerint készült gombás melegszendvics krémből ma is 30–40 kg fogy csak elvitelre, hát még amennyit ott helyben fogyasztanak!

Forrás és további információ:

https://www.kisalfold.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/retro-azt-mondom-arrabona-azt-mondod-10216469/

https://hu-hu.facebook.com/pages/category/Diner/Arrabona-%C3%89telb%C3%A1r-188643618712621/

A Bécsi Kávéház 1986 augusztusa óta várja a finom kávéra, édességre, kikapcsolódásra és jó beszélgetésre vágyó vendégeit. Népszerűsége folytonos. A kávéház Győr belvárosának szívében, az Arany János utca és a Baross Gábor utca által körbeölelt „Bécsi udvarban” található, saját teraszrésszel. Ha belépsz, a korabeli kávéházak hangulata rabul ejt. Letisztult elegancia.

Kávé különlegességeikhez kiváló minőségű, közvetlenül Olaszországból származó kávét használnak.

Forrás és további információ:

http://www.becsikh.hu/

A Tejivó Ételbár történelmi múltú „kifőzde”, gyors kiszolgálással. Minden nap friss, házias ételekkel, széles választékkal várják a vendégeket. Frissensültek, levesek, főzelékek, desszertek, saláták és még számos különlegesség csábít ide sokakat.

Sokszor még esőben is sorba állnak, ez mutat valamit.

Forrás és további információ:

https://hu-hu.facebook.com/tejivoetelbar/

A Bergmann Cukrászdát 1939 tavaszán Bergmann Imre cukrászmester alapította Győrben. A cukrászmesterséget két fia is kitanulta. Egyikük a győri nádorvárosi üzletet vitte tovább, majd a Belvárosban is nyitott egy cukrászdát, másikuk pedig Balatonfüreden két saját üzletben árulja a finomabbnál finomabb süteményeket.

A Bergmann Cukrászda legismertebb specialitása kétségtelenül a francia krémes, ami ropogós, vajas tésztalapokból készül, tojásos vaníliakrémmel és tejszínhabbal töltve, a tetején karamell-fondanttal áthúzva. 1939 óta nem változtattak a receptjén, ez is a sikere titka. Sokan osztoznak azon a véleményen, hogy soha olyan jó francia krémest nem ettek, mint amilyen a Bergmann-féle.

Forrás és további információ:

http://bergmanncukraszdagyor.hu/

Narancs, csokoládé, madártej vanília alapban. Ezzel nyerte meg 2002-ben az „Év fagylaltja” címet és tett szert országos elismerésre egy győri fagylaltos, Varga Tamás. A „Velencei álom” nevet kapta, és sikere azóta is garantált a fagyizók körében.

Forrás és további információ:

https://www.kisalfold.hu/velemeny/teljesult-a-velencei-alom-127390/

https://hu-hu.facebook.com/adriagelatofagyizo

A Dunakapu téren található Matróz Dunaparti Kisvendéglő nemcsak a helyiek, hanem a turisták körében is népszerű, magyaros ételeket kínáló étterem. A Matróz a győriek szemében már nem csak egy hely, hanem egy fogalom. Nosztalgikus, kockás abroszos vendéglő, a győriek kedvenc halászlevével, a híres szigetközi ecetes hallal és a minden reggel frissen készített házi töpörtyűs pogácsával.

Forrás és további információ:

http://matrozgyor.hu/

A javasolt megközelítés nem feltétlenül veszi figyelembe az aktuális forgalmirend változásokat.

Áttekintés

Nehézség: Könnyű
Értékelés:
Távolság: 2 km
Időtartam: 00:48:07
Szint emelkedés: 0 m
Szint csökkenés: 0 m
Frissítőpont: Van
Szintkülönbség:
Létrehozva: 2021.06.07
Megjelenések száma: 1463
Megtekintések száma: 4804
Győr Időjárás

Hasonló túrák

Újvárostól a Mosoni-Dunáig

Egy sétára invitáljuk Önöket, hogy megismerjük Győr egykori városlakóit, felfedezzük az örökül hagyott értékeket! A letűnt korok emlékei kapcsán felidézzük az egykor itt élő őslakosok és betelepült polgárok egyéni sorsát, kapcsolataikat a város közösségében.

Két napba sűrített kalandozás

Két napos, izgalmakkal teli, ám autóval könnyen teljesíthető túrán töröd a fejed? Már nem kell, itt a megoldás! Kicsiktől a nagyokig, fiataloktól az idősekig "skubizzon" ide mindenki, ugyanis temérdek mennyiségű érdekességet és izgalmat rejt e túra! A Sopronból induló útvonal első három megállója biztosítja, hogy tudományból és izgalmakból se legyen hiány, viszont a kényelemre is kellő figyelem háruljon. A hegykői fürdő széles szálláskínálatának és szolgáltatásainak köszönhetően kipihenhetjük az első nap izgalmait, hogy másnap újult erővel csaphassunk neki a túra záró etapjának. Az önfeledt száguldozás és tudományos kitekintés után, az Audi Győr látogatóközpontja enged rövid betekintést az autógyártás kulisszái mögé.

Séta Győrben

“Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa”, “barokk város”, “a folyók városa”, “a sport egyik magyarországi fellegvára”, “Győrkőcváros”, “fesztiválváros” - mindez Győr. Gyere, s ismerd meg Te is jobban Kisalföld központját, mely sokkal több annál, mint a világ legnagyobb motorgyárát magának tudható település. EGY város, EZER élmény. Éld át!