Magyarország, 9200 Mosonmagyaróvár, Alkotmány u. 16.
47.87074550, 17.25093240

Arrabona EGTC

http://www.mosonmagyarovar.hu

A Tűzoltómúzeumot a mosonmagyaróvári városi Tűzoltóság megalakulásának 115. évfordulójára (1994-ben) avatták fel, teljes körképet ad a tűzoltó eszközök fejlődéséről és változásairól. A tárlatvezetést tűzoltók biztosítják.

Látogathatóság: Nyitvatartási időben

További információk: https://www.programturizmus.hu/partner-tuzolto-kiallitas-mosonmagyarovar.html

Kapcsolódó túrák

Közeli látnivalók

56-os emékhely a Gyász téren

A városban 1956. október 26-án a határőrlaktanyánál gyilkos sortűz fogadta a forradalmat éltető békés tömeget. A borzalmas lövés sorozat helyén ma Rieger Tibor szobrász Golgota című szobra áll, ahol 50 kopjafa emlékezik a hivatalosan több mint 50, a szemtanúk és hozzátartozók szerint 107 halottra. A sortűz helye a Gyász tér nevet viseli.

Mosonvármegyei Múzeum

A Mosonmegyei Történelmi és Régészeti Egylet gyűjteménye kezdetben a Városháza nagytermében, 1887-től pedig a Vármegyeháza egyik földszinti helyiségében kapott helyet. Az új megyei székház felépítése után azonban a második emeleti nagyméretű, díszes terembe költözött a kiállítás. Ahogy a gyűjtemény egyre gyarapodott, a meglévő termek szűkösnek bizonyultak. Moson Vármegye közössége ezért 1904. évi határozatával kimondta, hogy a múzeum részére külön épületet kell emelni. A múzeumot Hőnel Béla építész tervezte a korszak építészete, a historizmus szellemében. Az épület 1912-re készült el, hazánk legrégibb alapítású múzeumai közé tartozik.

Mosonmagyaróvári evangélikus templom

A város sétálóutcáján található a neogót evangélikus templom. Huszár Gál protestáns prédikátor emléktáblája található a templomban.

Közelben lévő rendezvények

Szent László Napok

Szent László király emlékét Győrben nem csupán a bazilikában látható herma őrzi, hanem öröksége túlmutat a városon, életén és tettein keresztül összeköti Győrt az Árpád-házi királyok térségben található emlékeivel. A győriek minden évben az Aranyparton zajló Szent László Napokkal emlékeznek rá. A fesztivál a középkort megidéző időutazás, melynek középpontjában a szent király alakja áll, aki a magyar történelemben összekapcsolódik a lovagság, vitézség, becsületesség fogalmával.

Food Truck Show

Győr, Radó sziget, Rába part, 4 nap a nyárból, hogyan is hagyhatnánk ki?!.... Persze, hogy nem, omlós szaftos, füstös, Zabáljcsak! klasszikusok 4 napig a Tiétek! Az esemény szabadon látogatható, a belépés díjtalan!

Bagossy Brothers Company koncert

Magyarország egyik legkedveltebb együttese, a Bagossy Brothers Company 2024-ben a győri fesztiválszezon nyitó fellépője. A gyergyószentmiklósi zenekar, amely nemcsak Erdélyben, hanem Magyarországon is ismert és sikeres, tavaly ünnepelte 10. születésnapját. Kerek évfordulójuk alkalmából két lemezzel és egy mozifilmmel is megörvendeztették rajongóikat. A formáció évek óta a Kárpát-medencei magyarság egyik legszerethetőbb és legnépszerűbb zenekara, számos nagyszínpad és ikonikus koncerthelyszín fellépője, szakmai elismerések büszke tulajdonosa.