Magyarország, 9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 1.
47.87141700, 17.26947900

Arrabona EGTC

http://www.hansagimuzeum.hu

A Mosonmegyei Történelmi és Régészeti Egylet gyűjteménye kezdetben a Városháza nagytermében, 1887-től pedig a Vármegyeháza egyik földszinti helyiségében kapott helyet. Az új megyei székház felépítése után azonban a második emeleti nagyméretű, díszes terembe költözött a kiállítás. Ahogy a gyűjtemény egyre gyarapodott, a meglévő termek szűkösnek bizonyultak. Moson Vármegye közössége ezért 1904. évi határozatával kimondta, hogy a múzeum részére külön épületet kell emelni. A múzeumot Hőnel Béla építész tervezte a korszak építészete, a historizmus szellemében. Az épület 1912-re készült el, hazánk legrégibb alapítású múzeumai közé tartozik.

Látogathatóság: Nyitvatartási időben

További információk: http://www.hansagimuzeum.hu/content/?mid=41

Közeli látnivalók

Mosonmagyaróvári evangélikus templom

A város sétálóutcáján található a neogót evangélikus templom. Huszár Gál protestáns prédikátor emléktáblája található a templomban.

Mosonmagyaróvári református templom

Szeghalmi Bálint az erdélyi fatemplomok stílusában építette, majd 1940-ben avatták fel a református templomot. Belseje szépen faragott, festett.

Magyar utca

A város sétálóutcáján, a Magyar utcán ér el a látogató a neogót evangélikus templomhoz, melynek hajójában Huszár Gál protestáns prédikátor emléktáblája látható. A templommal átellenben áll az "Európa-kő". A Magyar utca torkolatánál helyezték el 2006-ban Habsburg Frigyes főherceg padon ülő szobrát.

Közelben lévő rendezvények

Szent László Napok

Szent László király emlékét Győrben nem csupán a bazilikában látható herma őrzi, hanem öröksége túlmutat a városon, életén és tettein keresztül összeköti Győrt az Árpád-házi királyok térségben található emlékeivel. A győriek minden évben az Aranyparton zajló Szent László Napokkal emlékeznek rá. A fesztivál a középkort megidéző időutazás, melynek középpontjában a szent király alakja áll, aki a magyar történelemben összekapcsolódik a lovagság, vitézség, becsületesség fogalmával.

Food Truck Show

Győr, Radó sziget, Rába part, 4 nap a nyárból, hogyan is hagyhatnánk ki?!.... Persze, hogy nem, omlós szaftos, füstös, Zabáljcsak! klasszikusok 4 napig a Tiétek! Az esemény szabadon látogatható, a belépés díjtalan!

Bagossy Brothers Company koncert

Magyarország egyik legkedveltebb együttese, a Bagossy Brothers Company 2024-ben a győri fesztiválszezon nyitó fellépője. A gyergyószentmiklósi zenekar, amely nemcsak Erdélyben, hanem Magyarországon is ismert és sikeres, tavaly ünnepelte 10. születésnapját. Kerek évfordulójuk alkalmából két lemezzel és egy mozifilmmel is megörvendeztették rajongóikat. A formáció évek óta a Kárpát-medencei magyarság egyik legszerethetőbb és legnépszerűbb zenekara, számos nagyszínpad és ikonikus koncerthelyszín fellépője, szakmai elismerések büszke tulajdonosa.