Szlovákia, 930 03 Királyfiakarcsa, Kráľovičove Kračany 111
47.98759500, 17.55063200

Arrabona EGTC

http://csemadok.sk

A tájházat egy 1878-ban épített, jellegzetes csallóközi parasztházból alakították ki.

Látogathatóság: Előre egyeztetett időpontban

További információk: http://emlekhelyek.csemadok.sk/emlekhelyek/kiralyfiakarcsai-tajhaz/

Közeli látnivalók

Bihari János-emléktábla

Nagyabony községben született a virtuóz hegedűművész, Bihari János, a verbunkos stílus egyik legnagyobb képviselője. Születésének 200. évfordulójáról ünnepélyes keretek között emlékezett meg szülőfaluja, a nagyabonyi művelődési ház homlokzatán 1964-ben emléktáblát lepleztek le a tiszteletére. 

Thermalpark Dunaszerdahely

A létesítmény Dél-Szlovákia egyik legkedveltebb és leglátogatottabb üdülőközpontja. 10 kül- és beltéri medence található a 18 hektáros területen, melyből 3 ásványi anyagokkal dúsított gyógy- és termálvizes medence. A termálvíz 1600 méter mélyről tör fel, hőmérséklete a felszínen 57 fokos. A wellness medencében vízköpők, vízágyúk, barlang vízesés, masszázságyak és pezsgőfürdő található. Itt minden korosztály talál magának szórakozási lehetőséget. A fedett körmedencében (Rotunda) lévő termálvíz magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, melynek van kültéri része is. A wellness medencén kívül van egy kisebb fedett úszómedence is, a legkisebbek számára pedig rendelkezésre áll egy gyermekmedence.

Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ

A művelődési központ Dunaszerdahely város szívében található, gazdag kultúrműsorral és szabadidős programmal várja a látogatókat. Az itt működő társulatok közé tartozik többek között az Aranykert Bábszínház és a Rivalda Színház, amely városi színházzá nőtte ki magát.

Közelben lévő rendezvények

Szent László Napok

Szent László király emlékét Győrben nem csupán a bazilikában látható herma őrzi, hanem öröksége túlmutat a városon, életén és tettein keresztül összeköti Győrt az Árpád-házi királyok térségben található emlékeivel. A győriek minden évben az Aranyparton zajló Szent László Napokkal emlékeznek rá. A fesztivál a középkort megidéző időutazás, melynek középpontjában a szent király alakja áll, aki a magyar történelemben összekapcsolódik a lovagság, vitézség, becsületesség fogalmával.

Bagossy Brothers Company koncert

Magyarország egyik legkedveltebb együttese, a Bagossy Brothers Company 2024-ben a győri fesztiválszezon nyitó fellépője. A gyergyószentmiklósi zenekar, amely nemcsak Erdélyben, hanem Magyarországon is ismert és sikeres, tavaly ünnepelte 10. születésnapját. Kerek évfordulójuk alkalmából két lemezzel és egy mozifilmmel is megörvendeztették rajongóikat. A formáció évek óta a Kárpát-medencei magyarság egyik legszerethetőbb és legnépszerűbb zenekara, számos nagyszínpad és ikonikus koncerthelyszín fellépője, szakmai elismerések büszke tulajdonosa.

Follow the Flow koncert

342 milliós YouTube-megtekintésével és 350.000 feliratkozójával a Follow The Flow napjaink egyik legnépszerűbb magyar együttese. Fura Csé és BLR párosához 2018-ban csatlakozott Szakács Gergő. A trió azóta megállíthatatlan: Spotify-streamjeik száma a 100 milliót is átlépte. Az erős hip-hop–gyökerekből táplálkozó popdalokat készítő együttes 2019 májusában kiadott első önálló album, a Nem tudja senki pár hónap alatt aranylemez lett. A címadó dalhoz készült klip a második legnézettebb magyar videoklip lett, három év alatt több mint 73 milliós megtekintéssel.