-->

Szlovákia, 929 01 Dunaszerdahely, Gabčíkovská cesta 237/38
47.98509200, 17.60881700

Arrabona EGTC

A létesítmény Dél-Szlovákia egyik legkedveltebb és leglátogatottabb üdülőközpontja. 10 kül- és beltéri medence található a 18 hektáros területen, melyből 3 ásványi anyagokkal dúsított gyógy- és termálvizes medence. A termálvíz 1600 méter mélyről tör fel, hőmérséklete a felszínen 57 fokos. A wellness medencében vízköpők, vízágyúk, barlang vízesés, masszázságyak és pezsgőfürdő található. Itt minden korosztály talál magának szórakozási lehetőséget. A fedett körmedencében (Rotunda) lévő termálvíz magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, melynek van kültéri része is. A wellness medencén kívül van egy kisebb fedett úszómedence is, a legkisebbek számára pedig rendelkezésre áll egy gyermekmedence.

Látogathatóság: Nyitvatartási időben

További információk: https://www.thermalpark.sk/hu/elerhetosegeink

Közeli látnivalók

Vámbéry Ármin-mellszobor

A nagy magyar tudós és utazó, Vámbéry Ármin Dunaszerdahelyen töltötte gyermekkorát. Kalandos életútja több, egész estét betöltő, romantikus akciófilm forgatókönyvére lenne elegendő. A rendkívüli tehetségű tudós bronz mellszobrát 2001-ben avatták fel a városközpontban található Vámbéry téren.

Szent György-templom

A város legrégibb történelmi és vallásos emléke. Helyén már a korai Árpád-korban is állt egy fatemplom, a mai kőtemplom alapja pedig a hagyomány szerinti 1329-ben épült. Nagyobb átalakításokat 1518-ban (egy mellékhajóval bővítik), illetve 1742-43-ban élt meg, amikor barokk stílusban újították fel.

Mementó emlékmű

1991 októberében Dunaszerdahely egykori zsidó közösségére emlékezve avatta fel az emlékművet, egy a tízparancsolatot széttörni, felégni láttató kőtábla-torzót, amely alatt az egykori áldozatok lábnyomait láthatod.

Közelben lévő rendezvények

XXVII. Furulyafesztivál

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győri Művészeti és Fesztiválközpont tisztelettel meghívja Önt a XXVII. Furulyafesztiválra 2020. február 19-én 15 órára a a Széchenyi István Egyetem Hangversenytermébe (egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 5.). Köszöntőt mond: Hajtó Péter OKSTB elnöke

A részvétel díjtalan!

 

 

 

 

 

Kutassy Túra 48/3/15 km

Sokorópátka hőseire, Kutassy Ignácra és Pálra emlékezünk túránkkal, melyet a szabadságharc dátuma miatt 48, 3 és 15 km távokon szervezünk. A túra során Sokorópátkát és környékét barangolhatják be a résztvevők. Túránkon nevezési díj nincs, de támogatást örömmel fogadunk! Az adományokkal nem csak a következő túrát, de óvodánk udvari játékainak felújítását is támogatni lehet! Nevezéseket névvel, címmel, telefonszámmal és táv megjelölésével a patkakultur@gmail.com címre várjuk.

Kommentek

Jelenleg nincsenek kommentek