Szlovákia, 930 25 Vrakúň, Vrakúň 333
47.93837100, 17.60304300

Arrabona EGTC

Jelenleg ötcsillagos szállodaként üzemel az Amade-család régi kastélya, amely Pfeifer Mátyás tulajdonában, az 1904-es felújításkor kapta Lajos-korabeli jellegét.

Látogathatóság: Kívülről megtekinthető

További információk: http://www.vrakun.sk/index.php/hu/latnivalok

Kapcsolódó túrák

Közeli látnivalók

Amade-kastély

Amade Tádé regnálása alatt, a 18. század második felében barokk kastély formáját öltötte fel a 15. századi vízivár. A kastély jelenleg öregek otthonaként funkcionál. Itt született a híres költő, Amade László 1703-ban. Legismertebb költeménye „A szép fényes katonának…” című dal, amelyhez Arany János írt dallamot.

Thermalpark Dunaszerdahely

A létesítmény Dél-Szlovákia egyik legkedveltebb és leglátogatottabb üdülőközpontja. 10 kül- és beltéri medence található a 18 hektáros területen, melyből 3 ásványi anyagokkal dúsított gyógy- és termálvizes medence. A termálvíz 1600 méter mélyről tör fel, hőmérséklete a felszínen 57 fokos. A wellness medencében vízköpők, vízágyúk, barlang vízesés, masszázságyak és pezsgőfürdő található. Itt minden korosztály talál magának szórakozási lehetőséget. A fedett körmedencében (Rotunda) lévő termálvíz magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, melynek van kültéri része is. A wellness medencén kívül van egy kisebb fedett úszómedence is, a legkisebbek számára pedig rendelkezésre áll egy gyermekmedence.

Tájház

A Békavár utcában megőrzött tájház 1985-ben létesült. A Városi Művelődési Központ gondozásába tartozik, a bősi elődök életkörnyezetét mutatja be, a hagyományokat ápolja.

Közelben lévő rendezvények