Szlovákia, 851 10 Pozsony - Dunacsúny, Vodné dielo Slovensko
48.03512000, 17.23163000

Arrabona EGTC

http://www.danubiana.sk

A Pozsonytól mindössze 20 km-re található Danubiana Meulensteen Art Museum Európa egyik legromantikusabb, csodálatos természeti környezetben fekvő modern művészeti múzeuma. Alapítói a holland műgyűjtő és művészetpártoló Gerard Meulensteen, valamint Vincent Polakovič, szlovák galériatulajdonos. A hármashatár közelében, egy mesterséges dunai félszigeten felépített múzeumot a természetes környezetével való érzékeny kapcsolata teszi egyedivé, amely az idelátogatók számára a kiállított műtárgyak és az évszakonként folyton változó természet együttes élvezetének páratlan lehetőségét nyújtja. A múzeumot övező szoborparkban El Lissitzky, Magdalena Abakanowicz, Jim Dine, Hans van de Bovenkamp, Jozef Jankovič, Arman, J. C. Farhi, Vladimír Kompánek és Rudolf Uher alkotásai láthatók.

Látogathatóság: Nyitvatartási időben

További információk: https://www.danubiana.sk/en/kontakt/kontakt

Közeli látnivalók

Vadvízi létesítmény

A terület nemcsak az aktív, hivatásos víziszlalom-versenyzők és vadvízi evezősök számára nyújt edzési lehetőséget, de az amatőr sportolóknak is. A vízi sportokon kívül különböző adrenalin-szintet fokozó tevékenységeket is ki lehet próbálni.

Szent Kereszt templom

A román kori plébániatemplom valószínűleg a 13. század ‘60-as éveiben épült. Egyedülálló az északi fal 15. századi Szent László ábrázolása. Ferde, kúp alakú tornyát gótikus fiatornyok díszítik.

Szent Márton-templom

1683-ban építették hozzá a 14. századi gótikus kápolnához a barokk stílusú templom négyszakaszos hajóját. Tornya csúcsíves, egyedi téglamintázattal.

Közelben lévő rendezvények