Magyarország, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő út 19.
47.87819900, 17.27012900

Arrabona EGTC

http://www.hansagimuzeum.hu

Római kori emlékek gyűjteménye a limes mentén fekvő Mosonmagyaróváron.

Látogathatóság: Nyitvatartási időben

További információk: http://www.hansagimuzeum.hu/content/?mid=42

Kapcsolódó túrák

Közeli látnivalók

Fő utca

A Fő utca túloldalán több barokk lakóház található, köztük a város legrégebbi fogadója, a Fekete Sas Szálló és Étterem. Ma kollégiumként működik. A Fő utca ékessége a Cselley-ház. A gótikus jegyeket is tartalmazó épületben a Hansági Múzeum működik.

Deák tér

 

A Deák térnek a várral szembe néző oldalán áll a Habsburg-ház, a főhercegek valamikori beszállóháza. A tér ékessége a barokk, három mellékalakos és domborműves Nepomuki Szent János-emlékoszlop.

Szent Gotthárd-templom

A 18. század közepén készült el a mai templom, a belső térben az itt birtokos Mária Krisztina főhercegnőnek és férjének köszönhető a díszes késő barokk díszítés és festés. A város legjelentősebb barokk épülete.

Közelben lévő rendezvények

Szent László Napok

Szent László király emlékét Győrben nem csupán a bazilikában látható herma őrzi, hanem öröksége túlmutat a városon, életén és tettein keresztül összeköti Győrt az Árpád-házi királyok térségben található emlékeivel. A győriek minden évben az Aranyparton zajló Szent László Napokkal emlékeznek rá. A fesztivál a középkort megidéző időutazás, melynek középpontjában a szent király alakja áll, aki a magyar történelemben összekapcsolódik a lovagság, vitézség, becsületesség fogalmával.

Food Truck Show

Győr, Radó sziget, Rába part, 4 nap a nyárból, hogyan is hagyhatnánk ki?!.... Persze, hogy nem, omlós szaftos, füstös, Zabáljcsak! klasszikusok 4 napig a Tiétek! Az esemény szabadon látogatható, a belépés díjtalan!

Bagossy Brothers Company koncert

Magyarország egyik legkedveltebb együttese, a Bagossy Brothers Company 2024-ben a győri fesztiválszezon nyitó fellépője. A gyergyószentmiklósi zenekar, amely nemcsak Erdélyben, hanem Magyarországon is ismert és sikeres, tavaly ünnepelte 10. születésnapját. Kerek évfordulójuk alkalmából két lemezzel és egy mozifilmmel is megörvendeztették rajongóikat. A formáció évek óta a Kárpát-medencei magyarság egyik legszerethetőbb és legnépszerűbb zenekara, számos nagyszínpad és ikonikus koncerthelyszín fellépője, szakmai elismerések büszke tulajdonosa.