Magyarország, 9231 Máriakálnok, Rákóczi u. 6.
47.86014800, 17.32214300

Arrabona EGTC

http://www.mariakalnok.hu

A kegykápolna közelében található a Falumúzeum és a Szigetköz Múzeum, ahol a látogatók megismerkedhetnek a község néprajzi emlékeivel, a Szigetközben évszázadokkal ezelőtt élt emberek használati tárgyaival és életével.

Látogathatóság: Előre egyeztetett időpontban

További információk: http://www.mariakalnok.hu/hun/

Közeli látnivalók

Rozárium

Egy holland kisvárosban található rózsakert adta az ötletet arra, hogy Máriakálnokon is létre lehetne hozni egy hasonló látványosságot. Az eredetileg tervezett húsz ágyás helyett hatvanat alakítottak ki. Egy ágyásba egyfajta rózsát ültettek, többek között park-, tea- és futórózsák is megtalálhatóak, köztük igazi fajtakülönlegességekkel. A látogatókat névtáblák is segítik, melyek segítségével megtudhatják, hogy pontosan milyen rózsát látnak. A rózsaágyások mellett sétáló utakat is kialakítottak, a kertet építményekkel, pergolákkal, valamint 10 méteren futórózsákkal tették látványossá.

Máriakálnoki kiszálló

Kajak, kenu, csónak kiszálló.

Sarlós Boldogasszony kegykápolna

A térség legismertebb búcsújáróhelye. Úgy tartják, hogy törökök elől visszavonuló seregek betegeit meggyógyította egy csodatévő forrás, ahová aztán kápolnát emelt egy halász.

Közelben lévő rendezvények

Szent László Napok

Szent László király emlékét Győrben nem csupán a bazilikában látható herma őrzi, hanem öröksége túlmutat a városon, életén és tettein keresztül összeköti Győrt az Árpád-házi királyok térségben található emlékeivel. A győriek minden évben az Aranyparton zajló Szent László Napokkal emlékeznek rá. A fesztivál a középkort megidéző időutazás, melynek középpontjában a szent király alakja áll, aki a magyar történelemben összekapcsolódik a lovagság, vitézség, becsületesség fogalmával.

Food Truck Show

Győr, Radó sziget, Rába part, 4 nap a nyárból, hogyan is hagyhatnánk ki?!.... Persze, hogy nem, omlós szaftos, füstös, Zabáljcsak! klasszikusok 4 napig a Tiétek! Az esemény szabadon látogatható, a belépés díjtalan!

Bagossy Brothers Company koncert

Magyarország egyik legkedveltebb együttese, a Bagossy Brothers Company 2024-ben a győri fesztiválszezon nyitó fellépője. A gyergyószentmiklósi zenekar, amely nemcsak Erdélyben, hanem Magyarországon is ismert és sikeres, tavaly ünnepelte 10. születésnapját. Kerek évfordulójuk alkalmából két lemezzel és egy mozifilmmel is megörvendeztették rajongóikat. A formáció évek óta a Kárpát-medencei magyarság egyik legszerethetőbb és legnépszerűbb zenekara, számos nagyszínpad és ikonikus koncerthelyszín fellépője, szakmai elismerések büszke tulajdonosa.