-->

Magyarország, 9233 Lipót, Fő út 84.
47.86157000, 17.45572000

Arrabona EGTC

Megjelenésében az ország egyik legmodernebb fürdője. A komplexum nyugodt, csodálatos természeti környezetben található, két gyógyvizes medencével, úszómedencével, gyermekpancsolókkal, sodrófolyosóval, pezsgőfürdővel, masszázselemekkel teli élménymedencével, strandmedencével és egy különleges kis szigeten elhelyezett vízimalomba "rejtett" finn szaunával rendelkezik. A strandmedencéhez hullámmedence, vízi vidámpark, valamint óriáscsúszdák kapcsolódnak. Az itt található termálvizet 2004-ben minősítették gyógyvízzé. A víz alacsony keménységű nátrium hidrogén-karbonátos, fluoridos, mely kopásos ízületi és gerincbetegségek, krónikus gyulladásos ízületi betegségek, reumatikus panaszok és balesetek mozgásszervi szövődményeinek kezelésére alkalmas.

Látogathatóság: Nyitvatartási időben

További információk: http://lipotfurdo.hu/elerhetoseg/

Közeli látnivalók

Látogatóközpont, Lipóti Pékség

A látogatóközpontban lehetőség nyílik frissen sült péksütemény és hozzá gőzölgő kávé mellett a sütőüzemben zajló technológiai folyamatok megtekintésére. Megtudható, hogyan készül az eredeti Lipóti kenyér, vagy hogy melyek a pékszakma mesterfogásai.

Kenyérszegő asszony

Az országos hírű Lipóti Pékség központi üzemének bejárata előtt balra található egy fából faragott szobor, amely a (lipóti) kenyér szegését ábrázolja. A központi alak egy idősebb falusi fejkendős asszony.

Lipóti római katolikus templom

Az 1777-ben épült templomot I. Szent Kelemen pápa vértanú emlékére szentelték fel. Barokk stílusú, 204 m2 alapterületű. Az oltárképet Maulbertsch munkájának tulajdonítják. A szószék oldalán található dombormű a Jó Pásztort ábrázolja. A passióképe a mosonmagyaróvári kapucinus zárdából származik.

Közelben lévő rendezvények

Kommentek

Jelenleg nincsenek kommentek