-->

Magyarország, 9200 Mosonmagyaróvár, Kígyó u. 1.
47.87641000, 17.27785000

Arrabona EGTC

A Mosonmagyaróváron található gyógyfürdő elismert gyógyvízzel rendelkezik, Európa öt legjobb hatásfokú gyógyvízzel rendelkező fürdői közé sorolható. Jelenleg hét medence várja a vendégeket. A termálvíz alapvetően gyógyászati célokat szolgál, az erre épülő gyógykezelések is sokfélék, többek között szakorvosi rendelő, medencefürdő, szénsavas fürdő, súlyfürdő, víz alatti vízsugár-masszázs, gyógymasszázs, iszappakolás, oxigénterápia, valamint gyógytorna is a vendégek rendelkezésére áll. A fürdő egész évben nyitva tart, területén gyógyszálló, önkiszolgáló étterem, pizzéria, szauna, masszázs, fodrász, kozmetikus, pedikűrös, manikűrös és sok kis üzlet található.

Látogathatóság: Nyitvatartási időben

További információk: http://tha.hu/kapcsolat

Közeli látnivalók

Lucsonyi Szent Anna-kápolna

A kápolna 1713-ban épült a pestis járványtól való megszabadulás emlékére. A fatornyú épület bejárata feletti kis fülkében művészi Mária-szobrot helyeztek el.

Szent László-szobor

Szent László szobra a Szent Gotthárd-templom mellett található. Lebó Ferenc alkotását 1993-ban állították fel, közadakozásból épült.

Habsburg-kripta

Habsburg Frigyes főherceg, tábornagy, aki a monarchia hadseregének főparancsnoka volt, az 1920-as években a mosonmagyaróvári uradalmában telepedett le, a város első polgára lett. A városban nagy tiszteletnek örvendett, minden társadalmi eseményre meghívták. A város legszebb barokk műemléke a történelmi belvárosban álló Szent Gotthárd-plébániatemplom, ami alatt álló kriptát a város felajánlotta a Habsburg-család számára. Itt lelt végső nyughelyet Habsburg Frigyes főherceg és felesége Croy-Dülmeni Izabella főhercegné. A főhercegi pár kettősfalú fémkoporsóját a kripta két szélső fülkéjében vörös márványból kifaragott katafalkra helyezték.

Közelben lévő rendezvények

XXVII. Furulyafesztivál

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győri Művészeti és Fesztiválközpont tisztelettel meghívja Önt a XXVII. Furulyafesztiválra 2020. február 19-én 15 órára a a Széchenyi István Egyetem Hangversenytermébe (egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 5.). Köszöntőt mond: Hajtó Péter OKSTB elnöke

A részvétel díjtalan!

 

 

 

 

 

Kutassy Túra 48/3/15 km

Sokorópátka hőseire, Kutassy Ignácra és Pálra emlékezünk túránkkal, melyet a szabadságharc dátuma miatt 48, 3 és 15 km távokon szervezünk. A túra során Sokorópátkát és környékét barangolhatják be a résztvevők. Túránkon nevezési díj nincs, de támogatást örömmel fogadunk! Az adományokkal nem csak a következő túrát, de óvodánk udvari játékainak felújítását is támogatni lehet! Nevezéseket névvel, címmel, telefonszámmal és táv megjelölésével a patkakultur@gmail.com címre várjuk.

Kommentek

Jelenleg nincsenek kommentek