Magyarország, 9012 Győr-Ménfőcsanak, Győri út 90.
47.62456100, 17.60492800

Arrabona EGTC

http://www.bezeredj-kastely.hu

A Galgóczi Erzsébet Emlékszoba a Bezerédj-kastély oldalszárnyában kapott helyet. Itt látható az írónő budapesti lakásából származó dolgozószobája és parasztszobája. Többek között különböző dokumentumok, kéziratok, kitüntetések reprezentálják az életpályáját, kiemelik az irodalmi munka főbb állomásait. A látogatók megismerhetik azt a környezetet, amelyben az írónő élt és alkotott.

Látogathatóság: Nyitvatartási időben

További információk: http://www.bezeredj-kastely.hu/hun/galgoczi-erzsebet-emlekszoba.html

Kapcsolódó túrák

Közeli látnivalók

Sulyok Vince Irodalmi Emlékhely

A Sulyok Vince Irodalmi Emlékhely a ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban talált otthont. Sulyok Vince író, költő, műfordító és művelődéstörténész volt. Könyveinek nagy részét Norvégiában írta, melyek hazaszállítása még életében elkezdődött, de az utolsó szállítmány csak halála után érkezett meg. A közel ötezer darabból álló gyűjteményből valósulhatott meg Ménfőcsanak településen a Sulyok Vince Irodalmi Emlékhely, amely 2011-ben nyitott meg. A gyűjtemény a költő magyar és norvég nyelvű munkái mellett az emigráns magyar irodalom sok fontos alkotását is magába foglalja.

Bezerédj-kastély

Feltehetőleg a ménfői puszta igazgatására kialakított uradalmi épületekkel együtt épült a kastély is copf stílusban. Mai formáját a 19. század elején nyerte a klasszicista feljáró megépítésével. 1988-tól a közművelődést szolgálja. Itt kapott helyet a könyvtár és 1991-ben a Galgóczi Erzsébet Emlékszoba. A száz négyzetméteres, tágas, boltíves teremben látható a Ménfőn született írónő budapesti lakásából származó dolgozószobája és az úgynevezett parasztszobája

Ménfői csata emlékműve

1044. július 5-e a ménfői csata néven került be a magyar történelembe, melyben III. Henrik német császár által támogatott Péter legyőzte Aba Sámuelt. 1994-ben a temetőparkban feliratozott márványtömböt állítottak, mely Ménfőcsanak történetének jelentős eseményeit idézi, így a ménfői csatát is.

Közelben lévő rendezvények

Újvárosi esték – Római karnevál

Hubay Miklós színpadi játéka, ami színesíti Győr kulturális életét.

Mesterfokú Tornászbajnokság

Mesterfokú Tornászbajnokság a győri Olimpiai Sportparkban. A sport szerelmesei itt biztosan megtalálhatják számításaikat.

Magyar képek

Klasszikus művekből összállított zenei előadás a Richter János Hangverseny- és Konferenciaterem.