Arrabona EGTC

2022. július 29.

Amennyiben úgy érzed, hogy túlteng benned az energia és a tudásvágy, ezt a túrát neked találták ki! A túra kiindulópontja Győrzámoly, ahol egy izgalmas gokartversennyel hangolódhatunk rá az előttünk álló napra. Ezután kerékpárra pattanva, az EuroVelo 6 kerékpárúton jutunk el Győrig, a túra összes többi megállójáig. Vár ránk egy csomó tudományos és kultúrával kapcsolatos információ, aminek köszönhetően igazán tartalmas napot zárhatunk a városban található fürdőben, ahol nem marad más hátra, mint hátra dőlve megemészteni a nap során szerzett pozitív élményeket. A túra megfelelő választás lehet mindenkinek, aki mozgalmas, változatos programot keres, és szeretne többet megtudni Győr turisztikai attrakcióiról, vagy kerékpáros kihívásokat tűzött ki maga elé.


Túra tervezés

Egy mozgalmas túra első megállójának nem is választhattunk volna megfelelőbb alternatívát, mint a Győrzámolyban található Gokartmánia Győrzámoly pályát. Az adrenalindús programok kedvelői semmiképp sem hagyhatják ki ezt az önfeledt száguldást, ami megalapozza a túrával töltött nap hangulatát. A pálya látogatása előzetes bejelentkezéshez kötött, amit telefonon és email-en keresztül is megtehetnek az érdeklődők. A http://www.gokartmania.hu/hu weboldalon minden információ megtalálható a pályáról, bérleti díjakról, aktualitásokról és természetesen a bejelentkezésről. Bízunk benne, hogy kis idő múlva már a te neved fog virítani a pályacsúcsot jelző idő mellett!

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Győrben található, Szigetköz egyik legjelentősebb és legismertebb tudományos élményközpontja. A hétköznapi rejtelmeket és a modern technikákat ötvöző interaktív eszközök korosztálytól függetlenül vonzzák az érdeklődőket, a fiatal titánoktól kezdve a kísérletező egyetemistákon át, egészen a kíváncsi szülőkig. Az élményközpont egy olyan kreatív hely, ahol mindenki kipróbálhatja a legújabb digitális és infokommunikációs eszközöket. A folyamatosan bővülő kínálat mellett érdemes figyelni a központ programnaptárát is, ami remek alternatívákat rejthet minden felfedező lelkű érdeklődőnek. (https://mobilis-gyor.hu/)

Teljesen mindegy, hogy kis bizonytalansággal vagy óriási magabiztossággal célzod meg Győr városát, a sétálóutcán található Látogatóközpont mindenki számára tartogat új információkat. A központ széles szolgáltatáskínálattal, interaktív kiállítótérrel, csomagmegőrzővel és rendezvényjegyekkel várja a belföldi és külföldi turistákat. Az itt helyet kapó turisztikai információs központ friss információkkal és kiadványokkal segítik a városban való tájékozódást és a helyi attrakciók megismerését. További jó hír, hogy ha eddig fejtörést okozott a szuvenírek beszerzése, a földszinti ajándéküzlet termékei mentőövet dobhatnak számodra. A Látogatóközpont az információgyűjtés céljából különösen fontos megálló, ugyanis a következőkben vár ránk Győr belvárosa a maga megannyi csodájával.

A műemlékekben bővelkedő Győr, amit sokan a “barokk városaként” emlegetnek, maradandó élmények tömkelegét rejtegeti a látogatóknak. Természeti értékekből és kulturális műemlékekből sincs hiány, ami nagyban megalapozza a kellemes időtöltést. A Látogatóközpont közelében található egyik legjelentősebb, nagy közismertségnek örvendő műalkotás a “Csónakos szobor”. E műemlékkel remélhetőleg sikerült egy kis ízelítőt adni Győr sokszínűségéből. Mivel a város látnivalóit egy bekezdésben bemutatni szinte lehetetlen, azt tanácsoljuk, kattints a mellékelt linkre (https://www.cultractive.eu/tura/70/adatlap), és “mazsolázz” az ott feltüntetett, turisztikai szempontból kiemelkedő helyszínek közül, amik a város imázsképének közismert zászlóvivői.

Kétség sem férhet hozzá, hogy a RÁBA Járműipari Holding Nyrt. az egyik megkerülhetetlen szereplője a magyarországi járműipar világának. A vállalat profiljának egymáshoz szorosan kapcsolódó, három fő üzletága a futóművek, a járművek és az alkatrészek gyártása. A vállalathoz tartozó bemutatóközpont segít megismertetni az érdeklődőket a vállalat tevékenységeivel, előállított termékeivel. Amennyiben a motoros járművek lelkes rajongója vagy, és érdekel a személygépjárművek, tehergépkocsik és mezőgazdasági gépek különböző alkatrészeinek előállítása, itt egy pillanat alatt a paradicsomban találod magad. A korszerű eszközökkel felszerelt központ felsorakoztatja a vállalat legemblematikusabb gyártmányait a múltból egészen napjainkig. A központ kizárólag előzetes bejelentkezés után, ingyenes látogatható. (https://raba.hu/technologiai-centrum/)

Egy hosszú és mozgalmas nap végén nincs jobb érzés, mint átadni magunkat a kényelemnek és a kényeztetésnek, s közben elmélázni a nap során szerzett élményeken. Erre minden feltétel adott a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő szolgáltatásainak köszönhetően. A varázslatos hatású, különleges összetételű termál- és gyógyvíz a kikapcsolódásra vágyók mellett gyógyírt jelenthet az egészségügyi problémákkal küszködők panaszaira is. Fontos megemlíteni, hogy a fürdő a 2022-es évben átmenetileg, átépítés miatt zárva tart, azonban a jövőben újult erővel és töretlen lelkesedéssel várják majd a régi és új vendégeiket. (https://www.rabaquelle.hu/)

A javasolt megközelítés nem feltétlenül veszi figyelembe az aktuális forgalmirend változásokat.

Áttekintés

Nehézség: Közepes
Értékelés:
Távolság: 19 km
Időtartam: 01:16:50
Szint emelkedés: 0 m
Szint csökkenés: 0 m
Frissítőpont: Van
Szintkülönbség:
Létrehozva: 2022.07.29
Megjelenések száma: 748
Megtekintések száma: 3323
Győr Időjárás

Hasonló túrák

Nyalka kör - sárga

Egy rövid körtúra alkalmával megtekinthetjük a szomszédos települések, Pannonhalmát, Pázmándfalut és Nyalkát körülölelő csoádálatos tájat.

Forrás: Eőry által szerkesztett 1984-ben megjelent "Barangolások a Pannonhalmi dombvidék jelzett turistaútjain" c. kiadvány

Egy nagy szelet Csallóköz

A túra keretén belül több olyan turisztikai attrakcióval is megismerkedhetünk, amelyek jelentős szerepet töltenek be Csallóköz idegenforgalmi életében. Általános megközelítésben az útvonal rövidnek mondható, a magányos felfedezőktől a gyermekes családokig mindenki számára könnyen, kerékpárra pattanva teljesíthető. Miután a Slovakia Ring-en szerzett élmények megalapozzák a napunk hangulatát, megcélozhatjuk a pár percnyi sétára található Katonai Múzeumot, majd a Malkia Parkot, s miután ezzel is végeztünk, vár ránk a régió egyik legjelentősebb városa, Dunaszerdahely. A rövid kulturális kitekintés után nem marad más hátra, mint a dunaszerdahelyi termálfürdőben kipihenni e mozgalmas nap fáradalmait.

Otthonom, Ménfőcsanak

Egy kis helyismeret, melynek végén elérhetünk a honismerethez

Közelben lévő események

Food Truck Show

Győr, Radó sziget, Rába part, 4 nap a nyárból, hogyan is hagyhatnánk ki?!.... Persze, hogy nem, omlós szaftos, füstös, Zabáljcsak! klasszikusok 4 napig a Tiétek! Az esemény szabadon látogatható, a belépés díjtalan!

Szent László Napok

Szent László király emlékét Győrben nem csupán a bazilikában látható herma őrzi, hanem öröksége túlmutat a városon, életén és tettein keresztül összeköti Győrt az Árpád-házi királyok térségben található emlékeivel. A győriek minden évben az Aranyparton zajló Szent László Napokkal emlékeznek rá. A fesztivál a középkort megidéző időutazás, melynek középpontjában a szent király alakja áll, aki a magyar történelemben összekapcsolódik a lovagság, vitézség, becsületesség fogalmával.

Győrkőcfesztivál

A Vaskakas Bábszínház szervezésében Győr belvárosa egy hatalmas játszótérré változik, minden év július első hétvégéjén. A Győrkőcfesztivál az ország legnagyobb szabadtéri, ingyenes gyerekfesztiválja, melyen a gyerekek minden programon térítésmentesen vehetnek részt. A háromnapos fesztivál első estéjén, pénteken, a nyitó koncertek után a kulcsátadó ceremóniával hivatalosan is a gyerekeké lesz Győr városa, mellyel kezdetét veszi a reggeltől estig tartó Győrkőcjáték a Széchenyi tértől a Radó-szigeten át egészen a Mihálkovics sétányig. Beindult a “győrkőcgőzgép”!

Follow the Flow koncert

342 milliós YouTube-megtekintésével és 350.000 feliratkozójával a Follow The Flow napjaink egyik legnépszerűbb magyar együttese. Fura Csé és BLR párosához 2018-ban csatlakozott Szakács Gergő. A trió azóta megállíthatatlan: Spotify-streamjeik száma a 100 milliót is átlépte. Az erős hip-hop–gyökerekből táplálkozó popdalokat készítő együttes 2019 májusában kiadott első önálló album, a Nem tudja senki pár hónap alatt aranylemez lett. A címadó dalhoz készült klip a második legnézettebb magyar videoklip lett, három év alatt több mint 73 milliós megtekintéssel. 

Rotary Fröccsnapok

Immáron 19 esztendeje rendezik meg Győrben a fröccsnapokat, ahol különböző régiók borait ismerhetik és kóstolhatják meg az érdeklődők. Színes programokkal várják a látogatókat. 

Republic koncert

A Republic 1990-ben alakult EMeRTon-díjas magyar rockegyüttes. Az együttes a magyar könnyűzene meghatározó alakja lett az elmúlt évtizedekben, rendszeresen koncertezik Magyarországon és a határokon túl is.