Magyarország, 9022 Győr, Páffy u. 4/B
47.68754000, 17.63736000

Arrabona EGTC

http://www.fulesbastya.hu

A győri Xantus János Állatkert Dél-Amerika élővilágát szemléltető belvárosi bemutató tere, amely az egykori győri kazamata egy részében kapott helyet.

Látogathatóság: Nyitvatartási időben

További információk: http://www.fulesbastya.hu/index.php?modul=kapcsolat

Kapcsolódó túrák

Közeli látnivalók

Rigófészek

Tölgyfaágon felépített fészekben egy rigó gubbaszt a Liszt Ferenc utca és a szűk Saru köz sarkán. A két nagyobb makk belső oldalán egy-egy lyuk látható, mely eredetileg minden bizonnyal a rigófészek világítását rejthette. Fűszerkereskedés, késővv vendéglő népszerűsítésére szolgált.

Győri Nemzeti Színház

A színház Győr belvárosában található, 1973 és 1978 között épült. 1992-ben vette fel a mai nevét, korábban Kisfaludy Károly nevét viselte. Három tagozattal és két játszóhellyel rendelkezik, a nagyszínpad 663 néző befogadására alkalmas, míg a kamarateremben 120 fő fér el. Az intézmény önálló gyártótárakkal és műhelyházzal rendelkezik. A társulat prózai és zenés darabokat mutat be, többek között musical, opera, operett, dráma, színmű, vígjáték, komédia, tragikomédia szerepel a palettáján. A pénztár előtt található Antal Károly szobrászművész alkotása, Kisfaludy Károly mellszobra. A színház igazgatója Forgács Péter Jászai Mari-díjas színész. A társulat tagjai között is több Jászai Mari-díjas, elismert színész van.

Rómer-ház

A Rómer-ház széleskörű kulturális programkínálatával hiányt pótol a városban, az itt zajló rendezvények minden korosztályt megszólítanak, a gyermekektől egészen a szép korúakig. A legkiemelkedőbbek ezek közül az I love mozi filmvetései, az Import Impró Egyesület interaktív színházi előadásai, valamint a RómerKvelle könnyűzenei koncertsorozat, mely többek között feltörekvő helyi zenekaroknak, művészeknek is teret ad a bemutatkozásra. A Rómer-ház gyakran otthont ad továbbá kortárs művészeti kiállításoknak, workshopoknak, irodalmi esteknek és más hasonló rendezvényeknek. A cél, hogy a Rómer-ház egy olyan modern közösségi térré váljon, ahol a kulturális értékekeink mindenki számára elérhetőek.

Közelben lévő rendezvények

Barokk Esküvő

A Barokk Esküvő már harminc éve a győri hagyományőrző rendezvények zászlóshajója. A barokk hétvégén a XVII-XVIII. századi európai kultúrát elevenítik fel; az események sorából kiemelkedik az esküvői ceremónia, mely során egy igazi pár köti össze életét.

Bagossy Brothers Company koncert

Magyarország egyik legkedveltebb együttese, a Bagossy Brothers Company 2024-ben a győri fesztiválszezon nyitó fellépője. A gyergyószentmiklósi zenekar, amely nemcsak Erdélyben, hanem Magyarországon is ismert és sikeres, tavaly ünnepelte 10. születésnapját. Kerek évfordulójuk alkalmából két lemezzel és egy mozifilmmel is megörvendeztették rajongóikat. A formáció évek óta a Kárpát-medencei magyarság egyik legszerethetőbb és legnépszerűbb zenekara, számos nagyszínpad és ikonikus koncerthelyszín fellépője, szakmai elismerések büszke tulajdonosa.

Follow the Flow koncert

342 milliós YouTube-megtekintésével és 350.000 feliratkozójával a Follow The Flow napjaink egyik legnépszerűbb magyar együttese. Fura Csé és BLR párosához 2018-ban csatlakozott Szakács Gergő. A trió azóta megállíthatatlan: Spotify-streamjeik száma a 100 milliót is átlépte. Az erős hip-hop–gyökerekből táplálkozó popdalokat készítő együttes 2019 májusában kiadott első önálló album, a Nem tudja senki pár hónap alatt aranylemez lett. A címadó dalhoz készült klip a második legnézettebb magyar videoklip lett, három év alatt több mint 73 milliós megtekintéssel.