-->

Magyarország, 9022 Győr, Kiss János u. 9.
47.69037540, 17.63967940

Arrabona EGTC

http://www.romer.hu

Fruhmann Antal győri kályhásmester végrendeletében lakóházát és műhelyét a város múzeumára hagyta. Az itt kialakított kályhamúzeum az országban egyedülálló. A győri kályhásság történetét bemutató, enteriőrszerűen berendezett kiállítótermek közvetlenül teszik átélhetővé minden korosztály számára az „otthon melege” kifejezést.

Látogathatóság: Nyitvatartási időben

További információk: http://romer.hu/latogatoinknak/kiallitohelyeink/

Kapcsolódó túrák

Közeli látnivalók

Szent Orsolya Rend győri Szent Anna-templom

A templomot 1762-ben kezdték építeni Richter Ádám győri kereskedő és neje, Huber Anna támogatásával. A hagyományos orsolyita építkezésnek megfelelően, a templom párhuzamosan húzódik az utcafronttal a kolostor, az iskola és az internátus között. Szent Anna tiszteletére épült, barokk stílusban. A gyönyörű főoltár fából készült, barna márványutánzattal festve. A főoltáron eredetileg Schaller István győri származású festő 1764-ben festett Szent Anna képe volt. A szentély-rács értékes fából készült, barokk stílusú. Művészi értékű a barokk-kori feszület a kórus alatt, amely a nővérek oratóriumában volt. 1997. november 3-án a restaurált templomot újraszentelték.

Batthyány tér

Győr belvárosának szélén található városi park.

Rigófészek

Tölgyfaágon felépített fészekben egy rigó gubbaszt a Liszt Ferenc utca és a szűk Saru köz sarkán. A két nagyobb makk belső oldalán egy-egy lyuk látható, mely eredetileg minden bizonnyal a rigófészek világítását rejthette. Fűszerkereskedés, késővv vendéglő népszerűsítésére szolgált.

Közelben lévő rendezvények

XXVII. Furulyafesztivál

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győri Művészeti és Fesztiválközpont tisztelettel meghívja Önt a XXVII. Furulyafesztiválra 2020. február 19-én 15 órára a a Széchenyi István Egyetem Hangversenytermébe (egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 5.). Köszöntőt mond: Hajtó Péter OKSTB elnöke

A részvétel díjtalan!

 

 

 

 

 

Kutassy Túra 48/3/15 km

Sokorópátka hőseire, Kutassy Ignácra és Pálra emlékezünk túránkkal, melyet a szabadságharc dátuma miatt 48, 3 és 15 km távokon szervezünk. A túra során Sokorópátkát és környékét barangolhatják be a résztvevők. Túránkon nevezési díj nincs, de támogatást örömmel fogadunk! Az adományokkal nem csak a következő túrát, de óvodánk udvari játékainak felújítását is támogatni lehet! Nevezéseket névvel, címmel, telefonszámmal és táv megjelölésével a patkakultur@gmail.com címre várjuk.

Kommentek

Jelenleg nincsenek kommentek