Magyarország, 9022 Győr, Liszt Ferenc utca 14.
47.68852782, 17.63632089

Arrabona EGTC

http://www.gyor.hu

Tölgyfaágon felépített fészekben egy rigó gubbaszt a Liszt Ferenc utca és a szűk Saru köz sarkán. A két nagyobb makk belső oldalán egy-egy lyuk látható, mely eredetileg minden bizonnyal a rigófészek világítását rejthette. Fűszerkereskedés, késővv vendéglő népszerűsítésére szolgált.

Látogathatóság: Szabadon, korlátlanul látogatható

További információk: https://www.kozterkep.hu/~/18221/Rigofeszek_ceger_Gyor_1938.html Tőke Péter Miklós: Az Aranyhajó és más régi cégérek (2015) 36. o.

Kapcsolódó túrák

Közeli látnivalók

Rómer-ház

A Rómer-ház széleskörű kulturális programkínálatával hiányt pótol a városban, az itt zajló rendezvények minden korosztályt megszólítanak, a gyermekektől egészen a szép korúakig. A legkiemelkedőbbek ezek közül az I love mozi filmvetései, az Import Impró Egyesület interaktív színházi előadásai, valamint a RómerKvelle könnyűzenei koncertsorozat, mely többek között feltörekvő helyi zenekaroknak, művészeknek is teret ad a bemutatkozásra. A Rómer-ház gyakran otthont ad továbbá kortárs művészeti kiállításoknak, workshopoknak, irodalmi esteknek és más hasonló rendezvényeknek. A cél, hogy a Rómer-ház egy olyan modern közösségi térré váljon, ahol a kulturális értékekeink mindenki számára elérhetőek.

Magyar Ispita

A 18. századi műemléképület, eredetileg ispotály a Dr. Váczy Péter történész (1904-1994) egykori magángyűjteményét bemutató kiállítás helyszíne. A gyűjtemény magját reneszánsz és barokk bútorok, képző- és iparművészeti tárgyak alkotják. Az ezt megelőző történelmi korokból szórványos görög és római, továbbá középkori magyar régészeti emlékeket, egy kínai hárommázas terrakotta sírőrző katonát, a 19. századból keleti szőnyegeket, üveg, ezüst és bronz tárgyakat, kínai porcelánokat, csillárokat, falikarokat talál a látogató. Az épületben kortárs művészek munkáiból rendezett tárlatok is láthatók.

Jedlik Ányos és Czuczor Gergely emlékműve

A népdal formakészletének egyik legfontosabb elterjesztőjeként, hazafias versek szerzőjeként ismert Czuczor Gergely. A bencés rend győri főapátsági líceumában tanult bölcsészetet, később a városban tanított. Emlékezetét Győrben a nevét viselő bencés gimnázium előtt álló emlékmű őrzi, melyen unokatestvére, a tudós feltaláló Jedlik Ányos is szerepel.

Közelben lévő rendezvények

Összművészeti találkozások – Húrok és hangszálak

Lackfi János költő, Lackfi Dorottya énekesnő és Sinha Róbert gitárművész közös estje. Különböző stílusok keveredése teszi igazán nagyszerű az előadást. Jegyár: 3 500,- forint.

Egy apró kérés

Koronázd meg a hétvégédet egy színházi előadással, hogy teljesen feltöltődve vághass neki az előtted álló hétnek.

Jegyek:
4900 Ft/fő
4400 Ft/fő

BOOGIEFESZT 2021

Az igazán pörgős hangulatról kiváló hazai művészek fognak végig gondoskodni. Kényelmes cipőbe bújtassák lábaikat, mert ezt tánc nélkül nehezen bírják ki.