Szlovákia, 930 05 Bős, Kostolná
47.89166400, 17.57575600

Arrabona EGTC

Antiochiai Szent Margitnak szentelt katolikus templom a 14. században épült gótikus stílusban, a 15. század végén átalakították, majd 1770-ben Amade László támogatásával barokk stílusban átépítették.

Látogathatóság: Kívülről megtekinthető

További információk: http://emlekhelyek.csemadok.sk/emlekhelyek/a-bosi-antiochiai-szent-margit-templom/

Közeli látnivalók

Tájház

A Békavár utcában megőrzött tájház 1985-ben létesült. A Városi Művelődési Központ gondozásába tartozik, a bősi elődök életkörnyezetét mutatja be, a hagyományokat ápolja.

Amade-kastély

Amade Tádé regnálása alatt, a 18. század második felében barokk kastély formáját öltötte fel a 15. századi vízivár. A kastély jelenleg öregek otthonaként funkcionál. Itt született a híres költő, Amade László 1703-ban. Legismertebb költeménye „A szép fényes katonának…” című dal, amelyhez Arany János írt dallamot.

Bősi Vízerőmű

Az erőmű elsődleges rendeltetése, hogy az árvizek hatását visszaszorítsa, ugyanakkor a létesítmény biztosítja Szlovákia éves elektromos energiafogyasztásának kb. 8% -át. Mindezek mellett szabályozza a Duna medrét, és megfelelő feltételeket teremt a Duna belföldi deltájának védelméhez.

Közelben lévő rendezvények

Kökény Attila adventi koncertje, vendég Kökény Lali

Magyarország egyik legközismertebb énekese Kökény Attila, aki ezúttal a dunaszerdahelyi Csaplárkultban ad koncertet.

Jegyárak:    16 €

Egressy Zoltán: Gordiusz (karanténkomédia)

A Zichy Szín-Műhely előadásában bemutatott karanténkomédia segít kiszakadni a húzós hétköznapokból. Jegyárak: I. osztály: 12 €, II. osztály: 10 €

HALLGASS A SOROK KÖZÖTT!

Ha érdekel, hogy miképp talál egymásra a zene és a vers, akkor ez a program nem kerülheti el a figyelmedet.